perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pulmia pappaharmaan kanssa


Jokaisessa asunnossa pitäisi olla vaatehuone. Sinne kun olisi niin hyvä työntää kaikki mahdollinen tarpeellinen ja tarpeetonkin tavara. Mutta meillä ei vaatehuonetta ole.

Turhauduin lastenvaatteita (pieniksi käyneitä ja vielä liian isoja) sisältäviin pahvilaatikoihin huoneen nurkassa. Tavallinen ruskea pahvilaatikko ja äippäpakkauslaatikko eivät ole mitään kaikista kauneimpia säilytyskapistuksia. Häkkivarastoon niitä ei kannata viedä, kun vähän väliä tyhjennän tai täytän noita laatikoita. Eivät ne sinne häkkivarastoon edes mahtuisi.
 Ja kun ei ole sitä vaatehuonetta.

Siispä ostin kirpputorilta vanhoja matkalaukkuja. Niihin mahtuu yllättävän paljon vaatetta. Kuvassa näkyvä valkoinen oli alunperin saman värinen pienen laukun kanssa. "Pappaharmaa", totesi mieheni.

Luin kerran jutun, jossa maalattiin nahkasohvaa. Siitä sain idean kokeilla itsekin nahan maalaamista. Pappaharmaa matkalaukku oli juurikin sopiva tähän tarkoitukseen. Tämä projekti on tai oli erittäin kokeiluluontoinen. En oikein tiedä, onko projekti vielä kesken vai oliko se siinä. 

Idean lähteenä toimineessa jutussa nahkaa maalattiin lateksimaalilla. Mutta minä en jaksanut lähteä maalikauppaan, joten tavallinen huonekalumaali sai kelvata. Päätin myös kokeilla telalla maalaamista, kun kerran kokeilemaan olin ruvennut. Matkalaukun pohjan maalasin pensselillä, mutta muuten peittelin pappaharmaata telalla rullaillen. Ensi kerralla käytän kyllä pelkästään pensseliä. 



Värihän ei tarttunut ihan tasaisesti joka kohtaan ja välillä sitä lisäilin sinne ja tänne. Tulos oli hieman läikikäs ja aloinkin jo miettiä, pitäisikö maalata uudestaan vai lisätä lisää maalia vai mitä tehdä. Maalin loppuminen kuitenkin pelasti lopuksi näiltä mietinnöiltä ja laukku jäi sellaiseksi, kun sillä hetkellä oli. Pappaharmaa on ainakin suurinpiirtein piilossa. Maalin kuivuttua hioin erittäin hienolla hiekkapaperilla laukun kauttaaltaan, jolloin  pinnasta tuli hieman pehmeämpi ja sileämpi. Oli nääs vähän koppura aluksi. On se kyllä vieläkin vähän, mutta eipähän ihan niin pahasti.

Lopputulokseen olen tyytyväinen. Siis siihen, että ainakin kokeilin. Tuli aika hieno matkalaukku! Tai sitten ihan  jees matkalaukku. Tai oikeastaan sittenkin vähäsen ruma. En osaa päättää. 

Nyt on sitten pulma. Mitä teen noille kahdelle muulle laukulle? Annanko olla tuollaisena, kuin nyt ovat, vai maalaanko? Jos maalaan niin vain toinen vai molemmat? 

Miehen mielestä tuon pienen, pappaharmaan, voisi samantien maalata. Ruskea on meistä molemmista aika kiva sellaisenaan, mutta toisaalta mietin, sopisiko se valkoisena paremmin meille. Mutta onko maalatut laukut edes hienoja? Vaiko ihan  rumia?

Ja oikeastaan minä silti pikkuisen tykkään tuosta pappaharmaasta.

5 kommenttia:

Eeeva kirjoitti...

Antakaa pappaharmaan ja ruskeen olla tuollasina. Just hienoja nuin! Varsinki tuo ruskea

Johanna kirjoitti...

Minäki jättäsin harmaan harmaaksi ja ruskean ruskeaksi. Ainaki näin kuvan perusteella. Jos nuitten on siis tarkotus olla esillä, ni mun mielestä on hienompi, että kaikki on erivärisiä ku että ois kaks valkosta ja yks ruskea. (Oletin näköjään, että maalaisit tuon pienenki laukun valkoseksi.)

Anna kirjoitti...

Juu,minustakin joko kaikki valkoisia tai kaikki erivärisiä. Ja ainakin toistaiseksi kaikki erivärisiä tuntuu paremmalta. :)

Mari kirjoitti...

Pappaharmaa sopii hyvin tuohon seuraan! Tuo tiettyä arvokkuutta... eikö? :)

Anna kirjoitti...

Kyllä. Näin on. Minusta tuo harmaa on aika tyylikäskin. Mutta jonkun toisen mielestä ei niinkään.