maanantai 25. kesäkuuta 2012

Liitutaulu




Kummityttöni täytti juhannusaattona 3 vuotta. Tein hänelle lahjaksi vaaleanpunaisen liitutaulun. Idea on suoraan toisesta blogista.

Irroittin vanhasta taulunkehyksestä aluksi lasin ja taustalevyn, minkä jälkeen hioin kehykset ja pohjamaalasin valkoisella huonekalumaalilla.
Pintamaalin sekoitin valkoisesta huonekalumaalista ja  kirkkaanpunaisesta askartelumaalista. 

Itse liitutauluosan tein kehyksien kovasta taustalevystä. Maalasin sen ensin tartuntapohjamaalilla ja sivelin sitten päälle kaksi kerrosta liitutaulumaalia. Kiinnitin levyn kehyksiin puuliimalla ja laitoin varmuuden vuoksi niittipyssyllä muutaman niitin kiinnittämään levyä.

Ripustuslenkin punoin rautalangasta ja kiinnitin sen niittipyssyllä kehyksien takaosaan. Liitutelineeksi ostin ns. apteekkarinlipaston vetimen, jonka ruuvasin ylösalaisin kehyksiin kiinni. 

Liidut ostin valmiina kaupasta, mutta taulusienen leikkasin tavallisesta keittiösienestä, kun en löytänyt kaupasta valmiina sopivan pientä pyyhintään sopivaa sientä. Tein sienestä sen kokoisen, että mahtuu yhden liidun kanssa juuri sopivasti tuohon pieneen liitutelineeseen.

Vaikutti lahjansaaja tyytyväiseltä lahjaansa.

Ei kommentteja: